2013. január 20., vasárnap

A nap portréja (Mandy Moore)


Nagyon nagy - és kellemes! - meglepetés ért ma reggel: a decemberben elkészült rajzom, amit ide még fel se tettem, a nap portréja lett a a Stars Portraits oldalon! Egyáltalán nem számítottam ilyesmire, egyrészt ez előtt elég rég fogtam utoljára ceruzát a kezembe: éreztem is magamon, hogy kijöttem a gyakorlatból, és eleve csak azért választottam a képet, mert egyszerűnek tűnt, viszont jól lehetett rajta hajrajzolást gyakorolni. Szóval nem lett a legjobb munkám, sőt szerintem a legjobbaktól elég messze van; nem álszerénységből, de egyrészt látom, másrészt tudom is, hogy pl. a Fassbender portréhoz képest mennyivel kevesebb időt és energiát fordítottam rá. Az oldal szerkesztőinek valahogy mégis megtetszett, és a mai napon címlapra tették, aminek természetesen nagyon örülök és büszke vagyok rá. :)
(Ez egyébként a második alkalom, még 2010-ben egy korai rajzomnak, az Audrey Hepburn portrénak szavaztak bizalmat.)

2 megjegyzés:

  1. Szerintem szuper jó a portré, megérdemelted a kiemelést és gratulálok hozzá! Nagyon jó lett a haj is, érdemes volt rajta gyakorolni.
    Én is a nyáron pár hónapig nem rajzoltam és utána valahogy könnyebben ment. Biztosan érlelődik a tudás akkor is, amikor nem gyakorlunk.:-)

    VálaszTörlés
  2.  Köszi szépen! Persze a legtöbb dolgot, ha egyszer már kitapasztaltad, akkor nem felejted el, de azért én azt éreztem, hogy helyenként bizonytalan vagyok és nehezen jutok túl részeken. Főleg a száj környékén, ahol ezek a belógó hajszálak szinte eltakarták a száj felét, jobban mint ahogy végülis a rajzon. Nem nagyon tudtam eldönteni, hogy megrajzoljam rendesen, még ha nem is látszik a referencián, és utána radírozzak bele, vagy megpróbáljam körülrajzolni. Végül valahol a kettő kombinációja lett, és ezért az a rész nem is tetszik.

    VálaszTörlés