2012. március 21., szerda

Disqus és fórum

 A bejegyzés idejétmúlt, közben visszaváltottam a blogger komment felületére.

Az előző bejegyzéshez kapcsolódva egy kis technikai segítség a hozzászólásokhoz itt a blogon és a fórumon:
egyik helyen sem szükséges a regisztrálás hozzászólás írásához, vagyis vendégként is kommentelhetsz (azért örülnék, ha beírnál valamilyen megszólításra alkalmas nevet, nicket). Ez az új Disqus rendszerben csak azért trükkös, mert előbb kell megírni a hozzászólást, és azután lehet választani, hogy "ki vagy", tehát vendégként, vagy valamelyik közösségi oldalon már meglévő accountoddal (szép magyarosan szólva) akarsz kommentelni. Ahogy elkezdesz írni a szövegmezőbe, alul megjelenik egy gomb: Hozzászólok mint... és miután végeztél, erre kattintva jelenik meg az ablak:

Bármelyik bal oldalon felsorolt módszerrel bejelentkezhetsz, a leggyakoribb szerintem a Google használata, de lehetőség van a Twitter, Facebook, stb. accountoddal is elküldeni a hozzászólást. Ha esetleg egyik sincs, és a Vendég módot választod, akkor írd be az email címed és a neved. A címedre akkor van szükség, ha bejelölöd, hogy szeretnél értesítést kapni a válaszról. Amennyiben ezt nem igényled, beírhatsz akár fals címet is, mondjuk vendeg@vendeg.hu.

A fórumot kicseréltem egy másikra, így többé-kevésbé magyar nyelvű, és akár külön címről is elérhető (http://rajz.hungarianforum.com). Itt a Segítségnyújtás kategória témáit bárki olvashatja és bárki kezdhet új témát (sajnos pont ez a része angolul maradt: a New Topic gombra kell kattintani), illetve válaszolhat a már meglévő bejegyzésekre (Post Reply). Az Olvasók rajzai kategória szintén bárki által megtekinthető - bár egyelőre még semmi nincs benne :) -, de itt a témakészítést és a képfeltöltést regisztrációhoz kötöttem, ami egyébként egyszerű és gyorsan megvan. A Tutorialok részre ugyanez vonatkozik, ide elsősorban rajzos videók beillesztését tervezem, némi magyarázattal azoknak, akik nem értik az eredeti szöveget. Egyéb terveim is vannak, de erről majd később, kicsit több idő kellene hozzájuk. :)

1 megjegyzés:

  1. Köszi szépen, így már érthető és ha ez megjelenik, akkor sikerült is.

    VálaszTörlés