2011. december 16., péntek

Kate W.


Ismét egy rajz, amit elsősorban a haj miatt választottam. A referenciafotót eleve úgy szerkesztettem rajzolás előtt, hogy ilyen kontrasztos legyen a haj, a hátteret szintén a kontraszt erősítése miatt vettem ennyire sötétre.

4 megjegyzés:

 1. Nagyon jó lett! Tetszik, hogy olyan lágy a haja. Azt hinné az ember, hogy szénnel rajzoltad, annyira puhák az átmenetek. Valóban jól illik a rajzhoz a sötét háttér.
  Ezt is kicsiben rajzoltad?
  Ja és a papírral kapcsolatban, meg szoktad nézni, hogy savmentes-e? Mert kár lenne, ha ezek a szép rajzok idővel tönkremennének.

  VálaszTörlés
 2. Ez nem annyira kicsi, mint a fotópapírosok, valamivel nagyobb A5-nél. Strathmore bristol smooth lap felére készült. Ez savmentes, és most fixálóval is lefújtam.
  Nagyon szeretnék szénnel rajzolni, de azt hiszem nem az én világom. Az Aeon Flux rajz hajánál használtam, mert az egy nagy sötét felület volt, és csak kis helyeken kellett visszaszedni, így gyorsan elkészültem vele, de más esetekben amikor próbálkoztam vele, csak összekentem magamat és a rajzot is.
  Itt most a háttérhez 8B-s Progresso-t és fekete színes ceruzát is használtam. A hajnál pedig először a nagyon sötét részeket rajzoltam meg, aztán elkentem, visszaszedegettem többféle radírral, és ezt megismételtem párszor. Itt most próbáltam a különálló hajszálak helyett inkább a nagyobb foltokra figyelni.

  VálaszTörlés
 3. Nekem is nagyon tetszik a szénrajzok finomsága. Biztosan megvan a technikája, hogy ne egy összefüggő maszat legyen a rajz. Valószínűleg szigorúan egyik saroktól a másikig kell haladni, csak akkor lehet továbbmenni, ha teljesen kidolgoztam egy részt.
  Azt én is épp most olvastam, hogy a hajnál a nagyobb foltokra kell figyelni.
  Talán a hátravetődő szálaknál, amit radírral húztál be utólag mintha hiányozna egy kis árnyék, amit a többi hajra vetnek, ha jól látom.
  Igaz, hogy én is így rajzoltam a Jelena portrémnál, meg talán máshol is de ugye más szemében a szálkát jobban meglátni.:)

  VálaszTörlés
 4. Szénhez struktúráltabb papír kellene, mint amiket a grafithoz használok, mert ennél a sima felületnél már az is elég, ha kicsit ráfújok, és leszáll a szénpor fele.

  VálaszTörlés