2011. december 17., szombat

Ingyenes oktató videók a hétvégén!

Az artistsnetwork.tv oldal ingyenes, 4 napra szóló próbát biztosít ezen a hétvégén. (A feliratkozástól számítják a négy napot, tehát aki pl. szombaton iratkozik fel, annak keddig tart.) Ezen az oldalon több mint száz, alapból fizetős videó érhető el, mindenféle médiummal (grafit, szén, színes ceruza, pasztell, akril-, olaj- és akvarellfestés), mindenféle témában (portré, tájkép, csendélet, állatok, virágok, stb.), kezdő és haladó szinteken, népszerű oktatókkal, köztük az általam sokszor emlegetett Lee Hammonddal. A videók általában egy-másfél órásak, csak megtekinteni lehet őket, letölteni nem. Természetesen mind angol nyelvű, így elsősorban azoknak ajánlom, akik értik a nyelvet valamennyire, bár az illusztrációkból is sokat lehet tanulni.

A próbahétvége voltaképpen egy féléves előfizetés megvásárlása, ami a négy napon belül visszamondható. Feliratkozáskor meg kell adni a bankszámla számunkat, de ekkor még nem történik meg a fizetés; az összeg - egész pontosan 119 $ - csak akkor lesz levonva, ill. a féléves előfizetés érvényesítve, ha a visszamondást nem tettük meg négy napon belül. Erre mindenképpen figyeljetek oda!

A próbahétvégére itt tudsz feliratkozni. A legfelső ajánlatnál (4-Day Free Trial...) a $0.00 mellett kattints a Buy now feliratra. A bejövő oldalon mutatja, hogy a virtuális kosaradba tetted a próbahétvégét és a féléves előfizetést, 119$-ért. Alatta van még egy mező, ahova a kuponkódot kell beírni: ATV4FREE, majd rá kell kattintani az alatta lévő Update cart gombra. Ez is fontos, különben rögtön az előfizetést vásárolod meg! Kattintás után a Sub total összeg lenullázódik, ezt ellenőrizd. Ezután már továbbléphetsz a Checkout now gombbal.
A rákövetkező oldalon be kell jelentkezni, ha már van felhasználóneved, vagy regisztrálni, ha még nincs. Nekem már van, úgyhogy a regisztráció menetét nem tudom leírni, de úgyis csak a szokásos dolgokat kérik. A következő fontos oldal, ahol a fizetéshez szükséges bankkártya adatokat kell megadni. Figyelem, interneten fizetni csak olyan bankkártyával lehet, aminek a hátoldalán az aláírás csík mellett van egy háromjegyű szám! Ez az a bizonyos Credit card verification code, amit a 3. sorba kell beírni. A többi adat, felülről lefelé: kártyán lévő név, bankkártya szám (a kártya elejéről, közök nélkül), háromjegyű kód a hátoldalról, kártya típusa (nálunk általában Visa vagy Mastercard), lejárat dátuma (hónap/év, szintén elöl található).
Kitöltés után lehet a Continue checkout gombra kattintani. Ismét kiírja az adatokat, és piros betűkkel azt, hogy még nem történik meg az összeg levonása, egészen addig, amíg le nem jár az ingyenes hétvége, illetve időben történő lemondás esetén egyáltalán nem terhelik az összeget a számlára. Ne ijesszen meg, hogy alul a Total a 119$-t jelzi, ha a kuponkódos sorban bent van az ATV4FREE kód, és ezt a piros szöveget kiírja, akkor az ingyenes hétvégét aktiválod a Place order gombra kattintva.

Ezzel kész is, lehet menni a My workshops menüpontra, ahol az összes videó megtekinthetővé válik.
Az előfizetést lemondani a My account menüpontban a Stop future billing gombra kattintva lehet. A Next ship date alatt jelzik azt, hogy mikor fogják ténylegesen levonni az összeget, tehát még azelőtt kell visszamondani. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy ezt ne felejtsd el, mert különben tényleg rövidebb leszel 119 dollárral! Igaz, cserébe fél évig annyi videót nézel meg és annyiszor, amennyit csak akarsz, beleértve az újonnan felkerülőket is.

Nekem ez már a 4. ilyen próbahétvégém, úgyhogy ha elsőre bonyolultnak is tűnik, megéri végigcsinálni, mert a videók tényleg nagyon jók és sokat lehet belőlük tanulni.

0 megjegyzés: