2011. február 25., péntek

Darrel Tank tippjei a száj rajzolásához

Beteszem ezt a két videót egy posztba, mert csak pár napja lettek feltöltve a youtube-ra és pont a témába vág, de igazából csak azoknak ajánlom, akik tudnak angolul és ráadásul elég türelmesek is. Az első videó a szájsarok, a második a felsőajak és az orr közötti kis bemélyedés (philtrum) rajzolásáról szól, és mindkettő elég hosszú. Önmagában ez még nem is lenne baj, de a videók nagy részében Darrel Tank 4H-s és 2H-s ceruzákat használ, és lehet hogy én vagyok a vaksi, de alig látok valamit abból, amit csinál. 

A két videót egy mondatban is össze tudnám foglalni: figyeld meg alaposan a referenciádat és rajzold azt, amit látsz. Például azért, mert a száj maga mosolyra húzódik, még lehet, hogy a sarka lefelé görbül. Ez az első videó elején a fotón jól látható. A philtrumon pedig a fényeket és árnyékokat kell megfigyelni.

A következő bejegyzésem témája a fül lesz, aztán végre rátérhetünk a szemekre.7 megjegyzés:

 1. Szia Castia!
  Az ajándékblogon megnyerted a levendulás szappanom! Légyszi küld el a címed a gizus11@gmail.com oldalra. Hamarosan küldöm és gratulálok!
  gizus

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jók a videók. Teljes képernyővel egész jól ki lehet venni. Teljesen meglepett, hogy egy ilyen pici részleten mennyit dolgozik, mennyi különböző ceruzát használ. Nagyon tanulságos volt számomra. Köszi, hogy feltetted!

  VálaszTörlés
 3. awerosa: örülök, hogy tetszenek, mindig meg szoktam nézni az új videóit. Ha egyszer rámszakad a bank, megveszem majd az oktató dvd-it is. Szerencsére elég gyakran ad ki ilyen kisebb anyagokat, ahol egy-egy részlettel foglalkozik, illetve azok is jók, amikor mások rajzait javítgatja.

  VálaszTörlés
 4. Az érdekes lehet, ahol mások rajzait javítgatja. Szerintem abból rengeteget lehet tanulni, főleg ha ráismerünk a saját hibáinkra benne. Olyan videót nem teszel fel?

  VálaszTörlés
 5. Azért nem tettem fel eddig olyat, mert nem tudom, hogy az olvasók mennyire tudnak angolul, mennyire értik meg a magyarázatokat közben. De ha van rá igény, akkor teszek fel belőlük, legfeljebb pár mondatban magyarul összefoglalom, hogy mi és miért lett javítva.

  VálaszTörlés
 6. Engem biztosan érdekelne, bár annak, aki nem tud angolul, valóban nehéz lehet megérteni.

  VálaszTörlés
 7. sajnálom, hogy a videokat nem lehet elérni

  VálaszTörlés